
בואו להכיר את אחד המותגים המקיימים ביותר היום
Reformation- המותג האמריקאי הוא אחד המעניינים והשונים ביותר בנוף של הגל החדש של המותגים המקיימים.
המותג שמפורסם בייצור המקומי בלוס אנג׳לס (יותר ויותר מוצרים מיוצרים בסין היות והם גדלים ומגלים שייצור מקומי בארה"ב מאד מגביל ולפעמים לא מקיים), ובשמלות הפרחוניות, התחיל בהבטחת קיימות שהיא היום יום של מעצבים ישראלים - שימוש בשאריות בדים - במקום להזמין בדים חדשים להשתמש במה שקיים.
אבל מאז התרחב לכל כך הרבה יוזמות סביבתיות וחברתיות כך שהם אחד המותגים המתקדמים ביותר היום מבחינת קיימו

מה קורה לאורך שרשרת הייצור
כל עוד מותגים לא יצליחו לספר לצרכנים מה קורה לאורך שרשרת הייצור- קיימות לא יכולה להתרחש. כדי שנוכל לצמצם את ההשפעה הסביבתית וכדי שנוכל למנוע ניצול בתעשייה אנחנו חייבים לזהות מי עשה מה.
באופן מרתק תעשיית הכותנה מקדמת טכנולוגיות לזיהוי היכן גודלה הכותנה גם אחרי שהכותנה נארגה או נסרגה.
זה התחיל בשיתוף פעולה בין יצרנית הבדים האיטלקית Cotonificio Albini ו-Gucci וחברות הודיות עובדות על טכנולוגיות שונות לסימון הכותנה ועכשיו איגוד הכותנה האמריקאי מכריז על שיתוף פעולה לסימון הכותנה

"אני כאן כדי לעשות את ההבדל"
בעקבות הפרק ה -100 של הפודקאסט שלה "משבר ארונות הבגדים", משתפת קלייר כיצד עברה מקידום טרנדים לכך שהיא מקדישה את עצמה לחלוטין לאופנה בר-קיימא ואתית. "במשך שנים כתבתי על אמנות ובגדים ותצוגות אופנה. ביזבזתי מילים על לשכנע אנשים איזה תיק הם צריכים לשאוף להחזיק. אני מתנצלת על זה. עריצות הטרנדים מגוחכת לחלוטין. צריך פשוט ללבוש את החצאית הישנה ביותר שלך, בגאווה. כאשר יש בה חורים, יש לתקן אותה. ואז להעביר אותה הלאה כך שהילדים שלך או של חברייך ואפילו זרים מוחלטים- יוכלו להנות ממנה גם"

מיחזור וסגירת מעגל
הבעיה העיקרית של תעשיית האופנה היא הגודל העצום שלה. הצריכה העצומה לא אפשרית לטווח הארוך. התעשייה תהייה חייבת לאמץ מודלים כלכליים חדשים שמעודדים צריכה כמותית פחותה והתעשייה חייבת לסגור את המעגל וללמוד להשתמש במיליארדי הפריטים הקיימים כחומר גלם.
היות והיום רק 1% מכלל הבגדים מגיע למיחזור, אחת הבעיות העיקריות היא חוסר היכולת למחזר תערובות.
התערובת הנפוצה ביותר היא של פוליאסטר עם כותנה. החברה השוודית Södra טוענת שהיא מצליחה להפריד תערובות כותנה ופוליאסטר.
זרם הפוליאסטר הופך לשב

חברת ניו באלאנס משתפת פעולה עם סטארטאפ בריטי
תעשיית האופנה ממשיכה לצעוד קדימה בכל הקשור לקיימות, החל מפראדה המשתמשת בפלסטיק ממוחזר לתיקי הניילון האייקוניים שלה, ועד סטלה מקרטני המשתמשת ב- Google Cloud כדי להעריך את ההשפעה הסביבתית של חומרי הגלם בהם משתמש המותג שלה. לסטארט-אפ בלונדון Unmade יש גישה חדשנית כיצד הטכנולוגיה יכולה לעזור להפוך את חברות האופנה למקיימות יותר. הפיתוח שלהם מאפשר ללקוחות המותגים להתאים אישית פריטים ספציפיים בהזמנה מראש, וכך החברות מייצרות רק את מה שהן מוכרות בפועל. באמצעות הטכנולוגיה זו, ניו באלאנ